Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

donderdag 30 september 2010

McDavid


McDavid is wereldwijd veruit de grootste aanbieder op het gebied van sportprotectie. De producten zijn onder te verdelen in 4 groepen: Sportmedische producten, sport protectie, Hexpad beschermende onderkledij en hDC (heat dry cool) onderkleding.

Sportmedische producten
McDavid maakt 95% van de producten zelf!! Dit gebeurt in hun eigen fabriek.
De neopreen producten die McDavid op de markt brengen bestaan uit 100% neopreen, dus Latex-vrij. Het voordeel van 100% neopreen is dat dit geen allergische reactie geeft, oftewel anti-allergeen.
De functie van neopreen is, om de spieren warm te houden, dus te zorgen voor een betere doorbloeding en als men een goede doorbloeding heeft men ook niet of nauwelijks last van vochtophoping.

Sportprotectie
Dit is de categorie die zorgt voor een optimale bescherming bij direct contact met harde oppervlakken. Denk hierbij aan knie- en elleboogbeschermers voor handbal, kniebeschermers voor volleybal, cups, rugby en American football bescherming.

Hexpad beschermende onderkleding
Hexpad is afgeleid van het Griekse woord, Hexagon, wat 6-hoek betekent. McDavid beschermende pads bestaan dus uit 6-hoeken en zijn op een speciale manier op de kleding gelijmd, zodanig dat deze 6-hoekige pads onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.
De originele gepatenteerde Hexpad kleding beschermt je dus optimaal tegen vallen en stoten en dit allemaal verwerkt in compressie kleding welke aanvoelt als een tweede huid.

hDc (heat dry cool) onderkleding
Ook deze technologie is door McDavid gepatenteerd en zorgt er voor dat de basis temperatuur van je lichaam niet oploopt tijdens het sporten.
Als je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en bij veel vocht verlies raak je vermoeid, spieren raken verzuurd (spierpijn, kramp) en in het ergste geval leidt het zelfs tot dehydratatie!

Met het hDc systeem van McDavid blijft je lichaamstemperatuur, zo goed als, gelijk. Dit is dus zeer interessant bij interval en/of buitensporten. (Eigenlijk dus bij elke sport). Als je een poosje stil staat, of niet actief bent, en daarna een sprintje trekt, zou het best wel eens kunnen zijn dat je spieren afgekoeld zijn, waardoor je juist blessures oploopt. Je hebt dus geen last van de warmte en ook niet van de kou. Deze technologie is overigens ook verwerkt in de Hexpad kleding!

Mocht je na dit gelezen te hebben toch nog met onbeantwoorde vragen blijven zitten, aarzel dan niet om mij te contacteren. Je kan via me via onze website contacteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten