Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

maandag 25 oktober 2010

Bikemotion

Een aangename dag in Utrecht op bikemotion heeft ons weer een pak wijzer gemaakt in de wereld van het wielrennen en mountainbiken. Sportselect was aanwezig met de collega van Happybike!

Geen last gehad van files, wel van een GPS die ons verkeerd stuurde. Dat werd al vrij snel opgelost en na slechts anderhalf uur waren we de jaarbeurs aan het binnenwandelen.

De eerste indruk als je binnenwandelt was immens. Je kijkt regelrecht op de grote stand van Shimano en al hun blinkende spulletjes. Shimano had toch wel het grootste deel opgeëist aan de ingang waar wij binnenkwamen. Veel fietshelmen en onderdelen, maar ook hometrainers!

Dat viel ons echter tegen, de hometrainers van Shimano. Qua beeld en weergave waren de hometrainers van Tacx echt een pak beter. Het leek wel of ze jaren voorstonden. Het was ook opvallend hoe de mark van deze hometrainers een booming business is. Als er ergens een drom volk stond, dan was het wel omdat er een hometrainer stond om te proberen.

Uiteindelijk kwamen we ook langs het standje van Vermarc. Een mooi proper standje dat, naar onze indruk, enorm veel aandacht kreeg. Wat wil je als je voor 90% aanwezig bent in de Belgische profpeletons? Er was een nieuwe dameslijn en een nieuwe kinderlijn die gelanceerd werd. De dameslijn was zeer mooi en ook de pasvorm! Als we merken dat er genoeg vraag zal zijn voor de fietskledij van Vermarc, dan zal de dameslijn zeker in onze winkel terecht komen...

De fietsmarkt is echter wel een overzadigde markt. Er waren wel 50 merken die fietsen maakten en dat zag er allemaal hetzelfde uit. Er waren dan ook 50 merken die fietsonderdelen maakten en dat zag er op zijn beurt allemaal het zelfde uit. De hometrainer markt was beperkter en zag vooral Tacx en Shimano zich hierop richten.

Fietskledij was er ook enorm veel, maar het leukste was dat er bij één van de standjes plots een outfit van Café Angéle stond tentoongesteld. Puur toeval bleek achteraf, maar een goede reclame voor het lokale café dat vele wielervrienden heeft...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten