Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

maandag 4 oktober 2010

Blijf sporten, ook na de zomer!


Velen maakten van de zomervakantie gebruik om (opnieuw) te gaan bewegen, met als voorwendsel dat men enkel tijdens de vakantie de tijd heeft om aan sport te doen. Eens uit de vakantie terug, stoppen de meeste mensen met elke fysieke inspanning. Met als enig argument: tijdsgebrek!

Heb je een hekel aan sporten als dusdanig of kan je er met de beste wil van de wereld geen extra tijd voor vrijmaken? Geen nood, door elke dag 30 minuten te bewegen met een matige intensiteit, schiet je ook al een heel eind op. Je hoeft het bovendien niet ver te zoeken. Je dagelijkse bezigheden bieden je kansen genoeg om in beweging te blijven. Fiets bijvoorbeeld naar je werk, loop tijdens de lunchpauze eens vaker een blokje om of ga vaker te voet naar de winkel voor kleine boodschappen in plaats van één keer per week met de auto. Je zal al snel een verschil merken en vooral voelen.

Sporten houd je niet alleen fit en gezond, je ziet er ook goed uit, je hebt een mooier figuur, je bent minder snel moe en je vecht beter tegen ziektes. Als je beweegt in groepsverband, oefen je ook je sociale lenigheid. Zijn je herinneringen aan je laatste sportinspanning nog in zwart-wit, dan doe je er goed aan heel rustig te beginnen. Begin bijvoorbeeld met vijf minuutjes te bewegen en probeer er elke dag een paar minuten aan toe te voegen.

De recreatieve sporter heeft genoeg aan een goede en gevarieerde voeding zoals men die kan terugvinden in de voedingsdriehoek.Veelbelovende sportvoedingssupplementen zijn overbodig. Voor de meeste van deze supplementen heeft men trouwens nog geen gunstig effect kunnen aantonen. Professionele sporters kunnen mogelijk voordeel halen uit een individueel aangepaste voeding in functie van het type sport dat ze beoefenen en de trainingsfrequentie.

Één tot drie uur sporten per week is al genoeg om het positieve effect te bereiken, zeggen de onderzoekers. Het is echter niet zo dat meer dan drie uur sporten resulteert in een beter effect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten