Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

dinsdag 2 november 2010

Vermarc Sport

Sinds oktober is Sportselect verdeler van Vermarc Sportswear. Op deze manier kunnen wij dienst doen voor athletiek clubs, wielrennersgildes en mountainbikeverenigingen! In onze winkel zal je voornamelijk Vermarc fietskledij terugvinden...

1977 - De geboorte
Sinds de firma Vermarcsport in 1977 zijn eerste fietskleding aan de wielerwereld showde hebben al ontelbare meters bedrukt stof het bedrijf uit Rotselaar verlaten. Oprichter Frans Verbeeck startte reeds 30 jaar geleden na zijn succesvolle rennersloopbaan een eigen fietskledingmerk.

Vermarc, genoemd naar zijn zoon Verbeeck Marc, is ondertussen uitgegroeid tot een merk dat in de loop der jaren ontelbare topteams gekleed heeft. Op dit moment is het o.a. "hofleverancier" van de ProTour-teams Silence-Lotto en Quick Step-Innergetic en de continentale wielerteams Cycle-Collstrop, Topsport Vlaanderen-Capri-Sonne en Landbouwkrediet-Tönissteiner.

In de beginperiode startte Frans met zijn vrouw Angèle in zijn garage met het bedrukken van acryl en wollen truien. Toen gebeurde dit nog met fluweelachtige flockletters. Omdat dit maar een stofferig en ongezond karwijtje was ging Frans op zoek naar andere technologieën.

In Italië ontdekte hij de sublimatie techniek en haalde het onmiddellijk naar hier. Samen met de Universiteit van Leuven ontwikkelde Frans het productieproces dat na vier maanden van hard werken op punt stond. Daarmee was Vermarc in België de trendsetter op gebied van moderne stofbedrukking. Tegenwoordig is die techniek zo ver gevorderd dat er enkel nog met milieuvriendelijke inkten op waterbasis gewerkt wordt.

Vermarc evolueert
De groei van het bedrijf had te maken met de nieuwere, betere en snellere technieken die er toen gebruikt werden maar vooral door de persoonlijke drijfveer van Frans. Hij trok het land in op zoek naar orders en slaagde er mede door zijn naambekendheid in om overal goed ontvangen te worden.

Grote of kleine klant, Frans maakt er geen onderscheid in en dat is wat zijn klanten nog steeds appreciëren. De kwaliteit van de gebruikte stoffen zijn dan ook voor al de kledingstukken dezelfde. Als het nu om een profwielrenner of een wielertoerist gaat, iedereen moet van de beste materialen kunnen gebruik maken.
Vermarc is dan ook vooral sterk in het ontwerpen en maken van clubkleding. Tegenwoordig verlaten jaarlijks een 400 tal nieuwe ontwerpen het bedrijf.

Zoon Marc Verbeeck is ondertussen als zaakvoerder in de voetsporen van vader Frans getreden. Onder het goedkeurend oog van die laatste blijft het bedrijf dat tegenwoordig 27 werknemers in dienst heeft dezelfde filosofie als dertig jaar geleden nastreven: "Kwaliteit en service leveren in een klantvriendelijke sfeer"

Profkledij
In de toekomst zal Sportselect ook kledij van profteams in de winkel verdelen. Vermarc is verantwoordelijk voor pro-tour ploegen zoals QuickStep-Innergetic, OmegaPharma-Lotto, Team Milram en AG2R La Mondiale, maar ook continentale ploegen zoals Topsport Vlaanderen-Mercator, Landbouwkrediet en BKCP-Powerplus.
Wij zullen ons natuurlijk vooral focussen op de 2 Belgische pro-toer ploegen en de andere zullen vooral op bestelling gevolgd worden.

Collectie
Om met een nieuwe sporttak te beginnen is zeker niet gemakkelijk. Daarom dat sportselect voorlopig is begonnen met de Linea lijn, accessoires en enkele regenjassen. Vraag ons gerust naar de andere artikelen, wij kunnen deze steeds voor u bestellen en de levering is vrij snel! Klik hier om de Vermarc catalogus te bekijken. Neem alvast een kijkje in de aanwezige collectie en wees niet bang om te bestellen, topkwaliteit gegarandeerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten