Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

maandag 4 april 2011

Puma Faas 500

Puma Faas 500

Puma Faas 500

Het is een feit dat Jamaicanen de snelste mensen ter wereld zijn en dit zonder allerlei gimmicks die je voortaan in hardloopschoenen terugvind. Zo presteren zij beter in een natuurlijke omgeving dankzij hun trainingen die plaats vinden in het Jamaicaanse natuurlandschap. Daarom bracht Puma een nieuwe loopschoen op de markt. De naam van het beestje is Faas, Jamaicaans voor snel.

Met een 'less is more' benadering van loopschoenen, verwijderde hun ontwerpers alle toeters en bellen uit een traditionele loopschoen. De traditionele verstevigingen werden verwijdert en vervangen door een nieuw lichtgewicht systeem met de naam BioRide. Deze technologie heeft 3 geïntegreerde onderdelen - Rocker, Flex en Groove - die samenwerken om een meer natuurlijk loopritme te creëren.

Rocker refereert naar de vorm van de buitenzool van de Faas running schoenen. Het middelpunt van de zwaartekracht is meer gefocussed naar het midden van de schoen i.p.v. de hiel. Dit subtiele design zorgt ervoor dat hardlopers in een meer neutrale positie hun voeten landen. Bij een traditionele loopschoen wordt de voet meer in een landing met de hiel gezogen.

Om het gevoel van een natuurlijke training beter aan te moedigen, zijn er Flex grooves toegevoegd over de gehele lengte van de middenzool. In het gebied van de voorvoet, waar meer flexibiliteit nodig is om de afzet met de teen vloeiender te laten doorgaan, zijn meer flex grooves te vinden. In het midden van de voet en hiel, waar de voet zeer stabiel moet zijn zodat er geen onnodige bewegingen zijn, bestaan er minder flex grooves.

Aan de laterale kant van de middenzool bevind zich een groove over de hele lengte van de schoen. Dit is de Groove en die is in de middenzool geïntegreerd en laat het toe om als een accordeon samen geperst en losgelaten te worden. Dit wordt zo automatisch aangepast aan de natuurlijke landing van uw voet. Op de mediale zijde, waar de Groove niet bestaat, wordt uw voet ondersteund op natuurlijke wijze tegen overpronatie.

Faas running schoenen zijn zo snel als ze maar kunnen zijn, met een licht gewicht en alles wat je nodig hebt voor hardlopen en niet meer dan dat!Geen opmerkingen:

Een reactie posten