Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

dinsdag 14 mei 2013

Puma waarschuwt voor omzetdaling in 2013Duitse sportkleding fabrikant Puma waarschuwt dat de vooruitzichten van het jaar verslechterd zijn door zwakke consumenten uitgaven op de Europese markt, dit heeft geleid tot een groter dan verwachte 32% daling van winst in het eerste kwartaal.

Het bedrijf, dat gecontroleerd wordt door de Franse luxe goederen groep PPR, zie op dinsdag dat er nu verwacht wordt dat verkoop zal dalen naar een laag tot gemiddeld ééncijferig percentage in 2013, in vergelijking met vorige verwachting om het cijfer van vorig jaar te behalen (3.27 miljard €).

Puma ondergaat zijn grootste herorganisatie van de laatste 20 jaar, terwijl het probeert om de dalende winsten om te keren. Nieuwe CEO Bjorn Gulden, geheadhunt van Deens juwelier Pandora, zal het bedrijf vervoegen op 1 juli.

Voor het eerste kwartaal, daalde de nettowinst met 32% tot een slechter dan verwachtte 50 miljoen Euro. Verkoop verzacht 2.3% tot 782 miljoen Euro.

Analisten in een Reuters enquête hadden een gemiddelde winst van 67 miljoen Euro en verkoop van 787 miljoen Euro verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten