Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

maandag 8 juli 2013

Nieuwe voetbalschoenen



Draag zorg voor uw nieuwe voetbalschoenen!
Je hebt zonet een nieuw paar voetbalschoenen gekocht en nu is het tijd om ze in te lopen. Dus, wat moet je doen om ze op de juiste manier in te lopen en ervoor te zorgen dat je een lange levensduur uit je nieuwe voetbalschoenen kan halen? Laat ons een kijkje nemen naar enkele van de stappen die je kan ondernemen om zeker te zijn dat je het meeste uit je nieuwe voetbalschoenen haalt.



Je voetbalschoenen inlopen:
Het is belangrijk dat je nieuwe voetbalschoenen klaar zijn voor hun eerste 90 minuten. Om ervoor te zorgen dat ze hiervoor klaar zijn, zal je ze eerst los en comfortabel aan je voeten zien te krijgen. De ‘warm water techniek’ is een manier die vele profspelers gebruiken om hun voetbalschoenen klaar te krijgen. Cristiano Ronaldo heeft zo al openlijk gesproken over deze techniek. Het warme water helpt om het leder uit te laten zetten en losser te maken, waardoor ze sneller naar de contouren van je voet zullen zetten.

Een andere belangrijke stap is om ze te dragen wanneer je gaat joggen of tijdens de opwarming in plaats van ze meteen in een wedstrijd te dragen. Des te meer je kan doen om je voetbalschoenen losser en aangenamer aan je voeten kan krijgen, des te beter dat ze zullen zijn voor die eerste wedstrijd. Gebruik een paar over het algemeen voor 2-3 opwarmsessies en daarna in 1 trainingsessie. Heel veel professionele spelers hebben verschillende paar schoenen op een bepaald moment zodat ze elk paar over tijd kunnen inlopen.

Vermijd blaren:
Voetbalschoenen degelijk inlopen zal de kans op blaren verminderen. En je wil uiteraard blaren vermijden! Als je je voetbalschoenen draagt en merkt dat ze blaren opwekken, is het zeer handig om wat Vaseline in de buurt te hebben. Smeer het gewoon op of rond de plaats waar je blaren voelt opkomen. De Vaseline zal je voet wat vrijer en vlotter laten bewegen, waardoor de frictie die opkomt verminderd wordt.

Na de wedstrijd:
Er zijn bepaalde stappen die je moet volgen als de wedstrijd is afgelopen. Eerst en vooral is het belangrijk om je voetbalschoenen in open lucht te laten drogen. Één van de slechtste dingen die zo’n 60% van alle voetbalspelers doen is hun voetbalschoenen in hun tas laten zitten tot de volgende training! Het is zeer belangrijk om ze uit je tas te halen zodat ze natuurlijk kunnen drogen. Een tip die de profs gebruiken is om je voetbalschoenen te drogen door een krant in de binnenkant te steken. Dit helpt om vochtigheid aan de binnenkant op te nemen. Waar je de voetbalschoenen laat drogen is ook zeer belangrijk. Laat ze niet achter in het zonlicht of ergens waar het heel warm is. Dit zal enkel helpen om ze uit te drogen en daardoor gaan ze krakeleren. Om ze zacht en soepel te houden moet je ‘bevochtigen’.

Ze zacht houden:
De beste oplossing hiervoor is ledervet. Een overgroot deel van professionele voetbalspelers maken gebruik van ledervet. Uit goede bron hebben wij vernomen dat Rapide ledervet bij profclubs in de kleedkamer staat. Dit merk heeft ook onze voorkeur en voor slechts €10,95 heb je al een potje ledervet.


Dus, om even samen te vatten, het is belangrijk om je voetbalschoenen geleidelijk aan in te lopen, ze natuurlijk te laten drogen na wedstrijden en ze soepel te houden door ze te voeden met ledervet. Als u zin heeft kan u er enkele kranten in steken om ze laten drogen. O ja, onze laatste tip: gebruik wat schoensmeer enkele uren voor u ze invet om ook die look van de professionele spelers te verkrijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten