Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

woensdag 13 maart 2013

Onderhoud van uw voetbalschoenenadidas Achilles - 1965
Wanneer ik klanten help met het uitkiezen van hun nieuwe voetbalschoenen, dan hoor ik vaak dat hun vorige paar te vroeg kapot is gegaan. Omdat ik wil weten wat mijn klanten drijft vindt ik het zeer belangrijk om hier aandachtig naar te luisteren. Zo kan ik tips geven om een paar voetbalschoenen uit te kiezen waar bepaalde klachten mee opgelost kunnen worden, maar toch blijkt vaak dat het onderhoud van de voetbalschoenen onvoldoende is. Om dit te verhelpen geef ik elke klant duidelijk mee wat hij moet doen om zijn voetbalschoenen te onderhouden.

Na de match: Is het zeer belangrijk om je schoenen in je tas te steken, ze zouden volledig gereinigd moeten zijn van elk stuk vuil. Als je op gras gespeeld hebt, slaag de schoenen tegen elkaar om het gras of zand uit de zool te halen. Gebruik een doek om resterend vuil weg te werken. Als je op kunstgras gespeeld hebt moet je enkel het vuil eraf vegen.

Naar huis nemen: Nadat je schoenen gereinigd zijn, is het belangrijk om ze in een schoentas te steken. Dit helpt ervoor om ze weg te houden van de rest van je spullen. Gebruik hiervoor geen plastieken tasje want dit verstikt de schoenen in hun eigen nat. Kies voor een schoenentas die genoeg ruimte heeft voor je schoenen maar ze ook laat ademen.

Als je thuis bent: Zo gauw je de kans hebt is het belangrijk om je schoenen uit je tas te halen en klaar te stomen voor je volgende training of wedstrijd. Als je witte of lichtgekleurde schoenen hebt is dit onderdeel zeer belangrijk om je kleur te behouden. Gebruik een natte doek en veeg je schoen zorgvuldig proper, je moet de doek enkel lichtjes vochtig maken. Een oude tandenborstel werkt zeer goed om vuil tussen de studs/noppen uit te halen.

Je schoenen drogen: Nadat je je schoenen hebt gereinigd, neem een oude krant en steek deze netjes strak in de schoen. De krant helpt bij het drogen van de binnenkant. Plaats je schoenen ergens buiten, in een droge omgeving uit het zonlicht. Zonlicht zal enkel het leer drogen en dat gaat daardoor barsten. Het helpt ook als er een zachte wind staat.

Bewaren voor volgende keer: Nadat je ze gekuist en gedroogd hebt, vet ze dan even in om het leer zacht te houden. Als je zwarte schoenen hebt kan je ook zwart schoensmeer (verkrijgbaar bij de betere schoenmaker) gebruiken. Nu zouden ze klaar zijn om terug in je schoentas te gaan.

FEIT: Je schoenen reinigen en drogen kan hun levensduur VERDUBBELEN! Dat betekend dat je slechts 1 paar moet kopen i.p.v. 2 paar!

Als na afloop blijkt dat je schoenen toch vervangen moeten worden, bestel ze dan bij Sportselect. Wij voeren een uitstekende keuze van de beste voetbalschoenen op de markt. Als je het wat moeilijk hebt om te kiezen of je weet niet waar te beginnen dan mag je ons altijd contacteren en wij helpen je met plezier verder.

Ik heb een nieuw paar voetbalschoenen nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten