Bezoek onze webshop voor de meest voordelige sportartikelen!

woensdag 13 maart 2013

Tips om nieuwe voetbalschoenen te kopen

adidas Argentina - 1953


Als verkoper kom je vaak klanten tegen die boordevol vooroordelen naar de winkel komen en dusdanig niet te sturen zijn naar het product dat ze nodig hebben. Probeer 'open-minded' op zoek te gaan naar voetbalschoenen en als dat moeilijk is, lees dan eens mijn tips om nieuwe voetbalschoenen te kopen. 

TIP 1– Koop 2 paar voetbalschoenen

Veel voetballers zijn ervan overtuigd dat des te meer geld ze spenderen aan voetbalschoenen, des te duurzamer dat deze zullen zijn – Dit is compleet fout! Geld spenderen bezorgt u de meest geavanceerde voetbalschoen op basis van technologie, dit wil niet zeggen dat de voetbalschoenen ontworpen zijn om een volledig seizoen te overleven.

“Voetbalschoenen uit de top categorie zijn ontworpen met professionele voetbalspelers in gedachten – Welke professionele voetbalspeler ken jij die toekomt met één paar voetbalschoenen op een volledig seizoen?” – Bryan Byrne voormalig profspeler.
 

De betere optie is om uit te kijken voor 2 paar voetbalschoenen; 1 voor training en 1 voor wedstrijden. De meer economische keuze kiezen bespaart u niet enkel geld, maar in veel gevallen zal dit ook een duurzamer resultaat opleveren. Uiteraard is het belangrijkste om te onthouden dat de goedkopere voetbalschoen voor training gebruikt zal worden, terwijl de duurdere voetbalschoen gebruikt zal worden voor de wedstrijd.

Tip 2 – Overweeg het 'Takedown' model

Veel voetbalspelers ontwijken vrijwel meteen de Takedown modellen en kopen de duurdere voetbalschoen van dat specifieke model – wacht even Speedy Gonzales. Neem nogmaals een kijkje wat de Takedown modellen te bieden hebben. De Takedown modellen zijn vaak genoeg iets duurzamer en gaan langer mee. Daarbovenop zijn ze veel economischer, waardoor je geld bespaart voor een 2e paar voetbalschoenen. Grote bedrijven zoals Nike en adidas investeren meer tijd om hun top model van +200€ te promoten, uiteraard, maar het is het Takedown model ±120€ waarvan ze de grootste aantallen verkopen. Dit betekend dat een groter publiek hun prestatie beoordelen op dat Takedown model – dus er wordt effectief veel tijd en moeite geïnvesteerd om een kwaliteitsproduct aan te leveren.

Tip 3 – De onbekenden

Sommige minder bekende merken houden hun prijzen laag om te concurreren op de markt en in veel gevallen bieden hun voetbalschoenen een meerwaarde. Merken zoals Lotto zijn wereld gerenommeerde merken die zichzelf in het verleden al bewezen hebben. Deze merken zijn misschien niet zo prominent in beeld als het op media en reclame aankomt, in de plaats daarvan spenderen ze voldoende geld in prestatie georiënteerde voetbalschoenen en mond-tot-mond reclame.

Tip 4 – Voetbalschoenen van afgelopen seizoen

Ook hier vergeten veel voetbalspelers vaak dat, toen ze op de markt kwamen, voetbalschoenen van vorig seizoen “the next big thing” waren. We horen bedrijven vaak genoeg zeggen “Dit zijn de beste voetbalschoenen ooit die op de markt komen”. Wel raad eens, ze moeten dit bij elke nieuwe release zeggen. Dat betekend niet dat de release van dit seizoen beter is dan de vorige, in veel gevallen was de schoen van vorig jaar eigenlijk beter. Neem de huidige Predator Lethal Zones in vergelijking met de adiPower Predator – er is een argument dat de adiPower Predator een betere release was, alhoewel adidas dit niet zal toegeven.

Tip 5 – Koopjes!

Er zijn altijd koopjes in ons gamma te vinden, jij moet daar je voordeel uit halen. In sommige gevallen zal er geen grote maatboog meer beschikbaar zijn, maar met een beetje doorzettingsvermogen zal jij misschien dat koopje vinden om als je 2e paar voetbalschoenen te gebruiken. We houden deze koopjes ook op onze website www.sportselect.be up-to-date en het hele jaar door geven wij op vertoon van een lidkaart 15% korting op ons gamma voetbalschoenen.

Onze keuze van exclusieve voetbalschoenen die gewoonweg niet beschikbaar zijn op elke hoek van de straat, in combinatie met onze toegewijde service, maakt ons uniek in de sportwereld. Wij werken gepassioneerd met voetbalschoenen en maakt ons de uitstekende keuze voor uw nieuwe paar voetbalschoenen. Hopelijk helpen mijn tips u met het uitkiezen van een nieuw paar voetbalschoenen, maar het allerbelangrijkste is nog steeds het onderhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten